Меню
ILVA

Точни помпени решения за Вашите помпени предизвикателства

Меню

Илва: Семинарът, който посветихме на двигателя MGE на Grundfos, предизвика сериозен интерес в промишления сектор

На 31 май и 1 юни 2018 г. се проведе семинар, организиран от фирма Илва ООД, който бе посветен на най-новите енергийно-ефективни решения на Grundfos. За място на събитието бе избрана автентичната атмосфера на комплекс „Старосел“ в с. Старосел край Пловдив, където българската компания, специализирана в областта на високотехнологичното помпено оборудване, посрещна свои клиенти и партньори от различни индустриални сектори. Сред основните теми бе най-новият двигател на Grundfos – MGE. Повече за семинара и новите хоризонти в дейността на фирмата разказаха за Инженер.bg от ръководството на Илва.

Илва разширява дейността си и анонсира нов онлайн магазин

От началото на 2018 г. фирма Илва разширява дейността си, като вече предоставя услуги и за битови потребители.

„Досега основният ни фокус бяха решенията за индустриалния сектор, но разширихме обхвата на клиентските ни групи. В тази връзка създадохме и онлайн магазин, където поддържаме подробна и актуална техническа информация за всеки продукт“, съобщиха от компанията, като уточниха: „Стараем се да предлагаме най-добрите условия по отношение на бързина на доставката и поддържане на складови наличности, както и оптимални цени за висококачественото оборудване, с което работим“.

Д-р ф.м.н. Илия Варзанов: Семинарът предизвика интереса на различни индустриални сектори"

Със събитието в с. Старосел българското дружество продължава семинарната си дейност, като целта е подобен тип мероприятия да се превърнат в традиция. „Радваме се, че организирахме тази среща. Така имахме възможност да се видим лично с много от нашите клиенти, сътрудници и заинтересовани от актуалната тема за енергийната ефективност, да отговорим на техните въпроси и да поговорим заедно за новостите в бранша“, сподели г-н Варзанов, съуправител на Илва.

Българската компания посрещна представители на хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост, сред които бяха имената на Софарма, Биовет, Ветпром и др. Семинарните теми предизвикаха интерес и у големите металодобивни предприятия Асарел Медет и Аурубис. Сред гостите от ВиК бранша бяха Софийска вода и ВиК Силистра.

Инж. Петър Петров: „Двигателят MGE на Grundfos предлага клас на енергийна ефектвиност IE5“

Фирма Илва е оторизиран дистрибутор на датския лидер в помпените решения за бита, индустрията и гражданското строителство Grundfos. Именно със съдействието на Грундфос България бе организиран семинарът.

От 2020 г. в сила влиза най-новият регламент за енергийна ефективност, който ще изисква клас IE5. Такъв клас на енергийна ефективност предлага последното поколение двигатели на Grundfos – MGE, ето защо решихме да организираме събитие, посветено на темата“, коментира инж. Петър Петров, съуправител на Илва. Достигането на IE5 е възможно с използването на конкретен синхронен двигател и свързаното към него честотно управление. Двата компонента не могат да функционират поотделно, което е и основната разлика с досегашните двигатели. При MGE самото магнитно поле се управлява от електронния блок и честотата на напрежението няма нищо общо с оборотите, поясни още от инж. Петров.

По думите на г-н Вързанов, ако дадена система се оптимизира с ново оборудване и именно такива енергийно-ефективни двигатели, то инвестицията ще се изплати в рамките на две години, при това само от разликата в консумацията на електроенергия.

Семинарът включваше разнообразни теми и презентации

В голяма част от презентациите бяха посочени конкретни примери от практиката на Grundfos, в които ясно се виждаха резултатите, постигнати след провеждането на енергийна проверка и подмяна на старото оборудване с ново. Ето по кои теми още бе информирана аудиторията:

- Решения на Grundfos за воден цикъл – с лектор инж. Д. Петров – Грундфос;

- Новите двигателите MGE на Grundfos са с най - високия клас на енергийна ефективност – с лектор инж. Е. Янев – Грундфос, който изнесе и презентации за:

- Прецизно дозиране на химикали и SMART Digital мембранни дозиращи помпи;

- Контролери и сензори за следене на различни параметри на водата;

- Дезинфекция на чиста вода. Системи за дезинфекция на водата;

- ВМ бустери – помпи за процеси на обратна осмоза и други цели;

- Еnergy Check – Енергийна проверка на помпи – с лектор инж. Е. Богословски – Грундфос;

- Системи за обратна осмоза с помпи Grundfos – с лектор инж. Р. Стефанов – Русис;

- Интелигентно решение за дистанционен контрол и наблюдение. CIM/CIU системи за комплексно дистанционно управление на процеси и комуникация (SCADA) – с лектор инж. Д. Петров – Грундфос;

- Сервизни услуги: резервни части и сервизни комплекти, обслужване и ремонт, шеф-монтаж и пуск в експлоатация, консултиране, контрол и мобилност – с лектор инж. Вл. Добрев – Грундфос.

За желаещите да се информират за последните тенденции във високоефективното помпено оборудване, фирма Илва може да изнесе презентация на място в съответното предприятие, съобщиха от компанията.

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки