Меню
ILVA

Точни помпени решения за Вашите помпени предизвикателства

Меню

Внедряване на помпи в инсталация за обратна осмоза в Мероне-Н работи с помпи на Grundfos, доставени от Илва ООД

Производството и консумацията на мляко и млечни продукти е изконна традиция за нас българите. До не много отдавна, всяко българско семейство, саморъчно е приготвяло кисело мляко, сирене, кашкавал. Днес, млечните продукти продължават да бъдат задължителна част от нашата трапеза, но рядко те са домашно приготвени. За производството им се използват модерни производствени линии, които е необходимо да осигуряват висока производителност, ефективност и качество.

Затова, когато избира доставчик на оборудване за своята инсталация за концентриране на суроватка, един от утвърдените производители в областта - Мероне-Н, се доверява на техниката на Grundfos, доставена от един от партньорите на компанията в България, а именно на фирма Илва.

 Мероне-Н е фирма с дългогодишен опит и установени традиции в изкупуването, преработването и продажбите на мляко и млечни продукти, доставяйки ги на българския и на международни пазари. Фирмата предлага богата гама млечни продукти, сред които кашкавал, извара, преработено сирене и масло.

 Производството на тези продукти е свързано с отделянето на голямо количество суроватка. Именно, за да се справи ефективно с това, фирмата търси подходящо решение. „Основните задачи, които си бяха поставили от Мероне-Н, бяха да се оползотворят тези големи количества суроватка, да се увеличи ефективността на пречиствателната инсталация за отпадъчни води, както и да се предотврати замърсяването на околната среда”, коментираха за Инженер.bg от фирма Илва. Техническото решение, на което се спират от Мероне-Н, включва изграждане на инсталация за концентриране на суроватка чрез процеса обратна осмоза. В резултат, от суроватката се отделят всички нейни съставки, под формата на концентрат с висока хранителна стойност, а като остатък се получава чиста, обезсолена вода.

 

 При изграждането на инсталацията, от фирма Илва доставят шест индустриални помпи на Grundfos - центробежна помпа CRN 5-34 SF, центробежна помпа CRN 5-36 и дозиращи помпи DDE. „С помощта на продуктите на Grundfos, от Мероне-Н съумяха да намалят производствените си разходи и да увеличат добива при производството на извара”, заявиха от Илва.

 В реализацията на проекта са участвали и фирмите Русис и Поликорп.

 Фирма Илва е оторизиран дистрибутор на индустриални помпи и помпени системи на Grundfos. Фирмата извършва продажба, монтаж, гаранционно обслужване и сервиз на херметични взривозащитени електропомпени агрегати и на потопяеми помпи за кладенци, минерални и дренажни води и др.

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки