Меню
ILVA

Точни помпени решения за Вашите помпени предизвикателства

Меню

Нашият най-ценен ресурс, Водата - какво крие бъдещето?

С увеличаването на световното население търсенето на прясна вода ще се повиши тревожно. Но не всеки осъзнава, че прясната вода представлява само 2,5% от цялата вода на планетата и по-малко от 1% е действително достъпна за нас - голяма част от нея е заключена в ледниците и полярните ледени шапки.

Търсение срещу предлагане. Тъй като се изправяме пред бъдеще с постоянно увеличаващо се население, обширна урбанизация и променящ се климат, достъпът до толкова малко вода ни поставя сериозни предизвикателства. До 2030 г. търсенето на прясна вода се очаква да се увеличи с 30%.

Изненадваща статистика. Но не само хората, които зависят от непрекъснатото, надеждно и чисто водоснабдяване - също така и промишлеността и селското стопанство. Понастоящем използването на вода за битови нужди съставлява само 10% от световното потребление на вода, докато за индустрията и селското стопанство - 90% - съответно 20% и 70%.

Течове. Тъй като градовете увеличават плътността и урбанизацията се разширява драстично, ние трябва да сме по-съзнателни за това, което губим чрез течове. Днес в Лондон изтичането на тръби води до загуба на 1000 милиона литра вода всеки ден. Това възлиза на 40% от чистата вода в града. И в някои градове в Италия тази загуба се издига до зашеметяващ 70% от изпомпваната вода.

Достъп до чиста, безопасна вода. Дори и днес близо 800 милиона души нямат достъп до безопасна питейна вода, а изменението на климата допълнително засяга разпространението. Ако не бъдат предприети мерки, тази цифра само ще расте . Предизвикателствата свързани с водата, са глобален проблем с потенциални последици за всички нас, въпреки че вече съществуват решения за много от тях.

Решението е комплексно. Няма едно единствено решение на тези предизвикателства. Но съществуват начини, по които всички ние - индустрията, гражданите, правителствата, търговците и частните собственици на сгради можем да помогнем, да се справим с гловалните предизвикателствата на водата и по този начин да се справим и с енергийните предизвикателства.

Ние от Илва допринасяме за Решението, като участваме активно. Ние анализираме проблема, взимаме предвид всички ограничения и предлагаме оптимално техническо рещение. Нашите решения винаги вклкючват най-модерни технически средства и технологии. За техническото обезпечаване разчитаме на водещият производител на помпи Grundfos. В Илва следваме идеологията - Ние не продаваме помпи, ние решаваме проблеми свързани с водата.

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки