Меню
ILVA

Точни помпени решения за Вашите помпени предизвикателства

Меню

 

Изненадващата истина за помпите и устойчивото развитие

Много хора се изненадват, когато разберат значението на енергийно ефективните помпи. Такива съоръжения имат потенциал да намалят драстично и потреблението на енергия и потреблението на вода. За крайния резултат имат значение високата ефективност и оптимално управление на помпите.

За ролята на помпите. Световното население продължава да расте с феноменален процент и се очаква да нарасне с 1,2 млрд. за 15 години. В комбинация с новата средна класа, възникваща от развиващите се региони и увеличена урбанизация, ние се сблъскваме с безпрецедентно потребление както за енергия, така и за вода. Задоволяването на тези нужди би било невъзможно без помпи. Те са от решаващо значение за осигуряването на вода за нарастващото населението, но също така осигуряват незабавно решение за намаляване консумацията на енергия и намаляване разхода на водата.

Намаляването на потреблението на енергия означава по-малко загуба на вода. Ролята на помпите в борбата срещу изменението на климата може да бъде пряко свързана с опазването на енергията и водата. На помпите се падат 10% от общото потребление на електрическа енергия в света, а до 90% от тях са неефективни и морално остарели.

И тъй като водата е необходима за производството на енергия, това означава, че ако всяка неефективна помпа бъде сменена с енергийно ефективна помпа, светът може да спести около 4% от потреблението на електрическа енергия и невероятни 2 км3 прясна вода (2,000,000,000m3). Това е около осем пъти годишното потребление на вода в Дания.

Факти за помпите и устойчивото развитие. 90% от всички помпи днес работят неефективно. Ако ги сменим с енергийно ефективни помпи, бихме спестили еквивалента на жилищното потребление на енергия от 1 милиард души. По-малко от 1% от световната сладка вода всъщност е на разположение. 90% от световната сладка вода се използва за селското стопанство и промишлеността. До 70% от водата, изпомпвана в някои градове, е загубена заради течове.

Това е по-лесно, отколкото си мислите: Спестяването на енергия означава спестяване на вода. И двата фактора благоприятстват за по-добра околна среда.

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки